Programme

Note that the VASTROC programme is still subject to change.

Friday Evening
Mount Burnett Observatory, 420 Paternoster Road, Mt Burnett Victoria 3781
Time Duration Event Location
6:30pm to 8:00pm 1 hr 30 mins Dinner (BBQ) Observatory
8:00pm to 8:05pm 5 mins
Opening Speaker - Mayor Brett Owens
Observatory
8:05pm to 8:45pm 40 mins Perry Vlahos
Sky for the month
Observatory
8:45pm to 11:00pm 2 hrs 15mins Mingle Observatory
Saturday Morning / Afternoon
Emerald Secondary College, 425 Belgrave-Gembrook Rd, Emerald VIC 3782
Time Duration Event Location
8:50am to 9:00am 10 mins
Opening - Sue McArthur (MBO Vice President)
Auditorium
9:00am to 9:45am 45min Session A1 - Prof. Matthew Bailes, OzGrav
Discovery of gravitational waves and the new era of astronomy
Auditorium
9:45am to 10:30am 45min
 
Auditorium
10:30am to 11:00am 30min Morning Tea S Block
11:00am to 12:30pm 1 hr 30 mins S Block
11:00am to 11:45am 45min
Session A3 - Jacquie Milner
Occultations and the Pluto flyby.
Auditorium
11:45am to 12:30pm 45min Auditorium
12:30pm to 1:30pm 1 hr Lunch
S Block
1:30pm to 3:00pm 1 hr 30 mins
Workshop 2 - Neil Creek
Astrophotography
S Block
1:30pm to 2:15pm 45min
Auditorium
2:15pm to 3:00pm 45min Session B2 - Dr Louise Hartley
Addressing the gender imbalance in astronomy
Auditorium
3:00pm to 3:30pm 1 hr Afternoon Tea
S Block
3:30pm to 4:15pm 45min
Auditorium
3:30pm to 4:15pm 45min
S Block
4:15pm to 5:00pm 45min
Auditorium
4:15pm to 5:00pm 45min
S Block
Saturday Evening
Beacon Hills Golf Course, 85-87 Stoney Creek Rd, Beaconsfield Upper VIC 3808
Time Duration Event Location
6:00pm to 7:00pm 1 hr Mingle  
7:00pm to 9:00pm 2 hrs Dinner Dinner Room
9:00pm to 9:45pm 45 mins Dinner Room
9:45pm to close   Mingle Dinner Room
Sunday Morning / Afternoon
Emerald Secondary College, 425 Belgrave-Gembrook Rd, Emerald VIC 3782
Time Duration Event Location
9:00am to 9:45am 45 mins
Auditorium
9:45am to 10:30am 45min
Auditorium
10:30pm to 11:00am 30 mins Morning Tea
 S Block
11:00am to 11:45am 45 mins
Auditorium
11:00am to 11:45am 45 mins Session C3 - Ian Sullivan
CONSTELLATIONS, Origin and Development
S Block
11:45am to 12:30pm 45 mins
Auditorium
11:00pm to 12:30pm 1 hr 30 mins
S Block